فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 77، بهار 1401)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 77، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سام حاجی علیلو سامی*، محمدحسن نو زعیم، نیما نادری، امیرمحمد عارف پور صفحات 52-58
    پیش زمینه

     تومورهای بدخیم بافت نرم پا، زیرمجموعه ای منحصر به فرد از کل تومورهای بافت نرم هستند که از نظر نوع، محل، سن، پیش آگهی و درمان با بقیه سیستم اسکلتی عضلانی تفاوت دارند.

    هدف

     هدف اصلی توصیف شیوع، دموگرافی و توزیع آناتومیکی تومورهای بدخیم بافت نرم پا و متعاقبا تحلیل اهمیت جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی برای کنترل موضعی و میزان بقا در بیماران مبتلا به آن بود.

    مواد و  روش ها

     تومورهای بدخیم بافت نرم پا که توسط نویسنده طی یک دوره شش ساله (سال 2010 تا 2016) جراحی شده بودند، به صورت گذشته نگر از نظر علایم، روش های درمانی و پیامدها مطالعه شدند. پی گیری به مدت 5 سال از نظر معیار بقا انجام گرفت.

    یافته ها

     تنها 3 نفر از این بیماران تحت عمل جراحی اولیه آمپوتاسیون (قطع عضو) قرارگرفتند. برخی دیگر تحت عمل جراحی حفظ اندام قرار گرفتند. در گزارش موارد (case series) بررسی ما، نوع جراحی تاثیر معنی داری بر بقای کلی نداشت.

    نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه از اکسیزیون (برداشتن) گسترده و جراحی حفظ اندام در صورت امکان، پشتیبانی می کند که مشابه نتایج گزارش های قبلی است. این مطالعه منحصرا بر روی تظاهرات، درمان و پیامد تومورهای بدخیم بافت نرم پا متمرکز بود. ما امیدوار بودیم که با تمرکز ویژه، بر تومورهای بدخیم بافت نرم پا، تظاهرات، درمان و نتایج این حالت بالینی نادر را بهتر توصیف کنیم.

    کلیدواژگان: تومورهای بافت نرم، آمپوتاسیون، بقا، پیش آگهی
  • زهرا رحیمی * صفحات 59-65
    پیش زمینه

     با توجه به میزان بالای شیوع آسیب های غیربرخوردی اندام تحتانی در میان زنان ورزشکار و اهمیت حس عمقی و تعادل در بروز آسیب، لزوم شناسایی راهکارهای موثر و کم هزینه ضروری به نظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثر تمرین های عصبی - عضلانی، قدرتی و ترکیبی بر حس عمقی زانو و تعادل در زنان بسکتبالیست طراح شد.

    مواد و روش ها

     42 بسکتبالیست زن با میانگین سنی 88/1±73/20 سال و میانگین قد 57/6±47/172 سانتی متر و میانگین وزن 98/4±54/63 کیلوگرم و میانگین شاخص توده بدنی 17/1±36/21، در قالب سه گروه آزمایش «عصبی- عضلانی»، «قدرتی» و «ترکیبی» و یک گروه کنترل به صورت هدفمند انتخاب شدند. گروه های آزمایش به مدت شش هفته و سه جلسه در هفته، برنامه های تمرینی را اجراکردند. حس عمقی زانو توسط دستگاه ایزوکینتیک بایودکس 4 (Isokinetic Biodex) و با آزمون بازسازی زاویه ای فعال، و تعادل پویا با آزمون عملکردی تعادل (star excurtion balance test)، قبل و بعد از برنامه تمرینی ارزیابی شد. آزمون تحلیل واریانس اندازه های تکراری آنوا (Repeated measure Anova)، تی زوجی (Paired T-Test) و آزمون تعقیبی توکی (Tukey post hoc test) روش های آماری مورد استفاده بودند.

    یافته ها

     اجرای برنامه تمرینی در هر سه گروه آزمایش سبب پیشرفت معنادار در حس عمقی زانو و تعادل پویا شد (05/0>p). بین چهار گروه در حس عمقی زانو و تعادل پویا تفاوت معنادار بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

     تمرین های ترکیبی و پس از آن تمرینات عصبی- عضلانی می توانند به عنوان شیوه های اثربخش بهبود عملکرد عصبی - عضلانی در برنامه ورزشی ورزشکاران زن مخصوصا بسکتبالیست ها گنجانده شوند.

    کلیدواژگان: بسکتبال، حس عمقی، ورزشکاران، زنان، اندام تحتانی
  • سید محمدجلیل ابریشم *، محمدرضا سبحان، ابوذر امامی صفحات 66-71
    پیش زمینه

     ورتبروپلاستی از راه پوست (Percutaneous Vertebroplasty) به عنوان یک روش درمانی موثر و نسبتا جدید می تواند مهره های شکسته را تقویت کند و درد شکستگی های ناشی از پوکی استخوان را کاهش دهد. مطالعه حاضر به منظور دستیابی به نتایج چنین درمانی در شکستگی های مهره های ناشی از پوکی استخوان انجام شد.

    مواد و روش ها

     در طی این مقاله، تمام بیماران مبتلا به شکستگی مهره های پوکی استخوان که عمل ورتبروپلاستی را انجام داده بودند، قبل و بعد از ورتبروپلاستی توسط VAS (Visual Analogue Scale) مورد بررسی قرار گرفتند. عوارض بعد از ورتبروپلاستی، عفونت (infection)، ضایعه عصبی (nerve lesion)، نشت سیمان مهره اضافی (extra vertebrae cement leakage)، نشت سیمان به ریه و شکستگی مهره مجاور (cement-to-lung leakage and adjacent vertebrae fracture) ثبت شد. داده های آماری وارد نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 شد و تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون های مربع کای (Chi-square) و تی مستقل (independent t-test) انجام شد.

    یافته ها

     از میان 40 مورد بررسی شده، 10 مورد (25%) مرد و 30 مورد (75%) زن بودند. میانگین سنی بیماران بین 26 تا 76 سال بود. میانگین مقیاس بینایی آنالوگ قبل از ورتبروپلاستی 06/8 و بعد از ورتبروپلاستی 34/1 بود. عارضه جانبی مشاهده شده ناشی از نشت سیمان از مهره های اضافی بود که در 8 مورد (16%) نمایان شد. هیچ گونه عوارضی از عفونت، آسیب عصبی، نشت سیمان به ریه ها و شکستگی مهره های مجاور مشاهده نشد. بر اساس ارزیابی تحلیلی، بین میانگین مقیاس آنالوگ دیداری قبل از ورتبروپلاستی با در نظر گرفتن جنسیت (485/0=p) و سن (134/0=p) تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. همچنین تفاوت آماری معنی داری بین میانگین مقیاس بینایی آنالوگ بعد از ورتبروپلاستی با در نظر گرفتن جنسیت (325/0=p) و سن (809/0=p)  وجود نداشت. اما میانگین مقیاس بینایی آنالوگ بعد از ورتبروپلاستی نسبت به قبل از ورتبروپلاستی کاهش معنی داری داشت (0001/-=p). مهره دوم کمری شایع ترین مهره درگیر بوده است.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج مشاهده شده، ورتبروپلاستی از راه پوست می تواند شدت درد را در بیماران مبتلا به شکستگی های استیوپروتیک مهره کاهش دهد.

    کلیدواژگان: ورتبروپلاستی، شکستگی ستون فقرات، شکستگی استخوان پوک، ستون فقرات
  • مهرنوش نخعی، نفیسه جیرفتی، علی مرادی *، محمدحسین ابراهیم زاده صفحات 72-77
    پیش زمینه

     غلاف تاندون فلکسور در انگشتان یک تونل فیبروسیوسی با خط سینوویال با تراکم سگمنتال بافت فیبری است که پولی نامیده می شود. پولی نوع A با ساختاری حلقوی، از مهمترین پولی ها در انگشتان دست است. روش رایج در درمان و ترمیم تاندون آسیب دیده، بازسازی دو مرحله ای آن با استفاده از سیلیکون راد می باشد که به دلیل زمان بازتوانی بلند مدت و تمایل به چسبندگی تاندون ترمیم شده به تونل فیبری- استخوانی اطرافش، همواره با مشکلاتی همراه بوده است. استفاده از پولی مصنوعی برای ترمیم آسیب های تاخیری تاندون در یک مرحله باعث می شود که ترمیم دو مرحله ای تاندون فلکسور در ناحیه یک و دو، در یک مرحله انجام شود و نیازی به استفاده از سلیکون راد و عوارض و هزینه آن نخواهد بود. در این راستا، در پژوهش پیش رو، داربست های نانوالیافی پلی یورتان (PU) برای ساخت پولی مصنوعی طراحی شده اند.

    مواد و روش ها

     الکتروریسی برای ساخت داربست های نانوالیافی مورد استفاده قرار گرفت و خواص ساختاری و مکانیکی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    یافته ها

     خواص ساختاری داربست های نانوالیافی نشان دهنده نزدیکی سایز نانوالیاف پلی یورتان با الیاف پروتیینی و پلی ساکاریدی در ماتریس برون سلولی، Extracellular Matrix (ECM) می باشد. نتایج حاصل از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز، Fourier Transform Infrared (FTIR) تایید کننده حضور گروه های عاملی Polyurethane (PU) و عدم حضور واکنش های ناخواسته است. میزان تنش (54/0±19/3) و مدول یانگ (39/0±20/1) در ساختارهای نانوالیافی پلی یورتان شباهت نزدیکی به خواص مکانیکی در پولی های طبیعی را نشان می دهند.

    نتیجه گیری

     نتایج به دست آمده نشان می دهد داربست های نانوالیافی پلی یورتان می توانند به عنوان کاندیدای مناسبی جهت ساخت پولی مصنوعی در آسیب تاندون فلکسور مطرح شوند.

    کلیدواژگان: پولی، تاندون فلکسور، مدول یانگ، نانوالیاف، پلی یورتان
  • شهاب ایل کا، افشین احمدزاده حشمتی، امیررضا میرزایی سو سفیدی *، ساحل سالاری صفحات 78-81
    پیش زمینه

     هدف از این مطالعه بررسی ارتباط احتمالی سطح سرمی ویتامین دی با شکستگی تیبیا در کودکان تازه پا است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت مقطعی بر روی کودکان 18 تا 36 ماهه با شکستگی تیبیا در مرکزی در جنوب شرقی ایران انجام گرفت. پس از دریافت اطلاعات دموگرافیک با هدف اندازه گیری سطح سرمی ویتامین دی، از افراد مورد مطالعه نمونه سرمی تهیه شد. سپس تمامی داده ها برای انالیز وارد نرم افزار SPSS شدند.

    یافته ها

     تعداد 30 کودک وارد مطالعه شدند. سطح متوسط ویتامین دی در این افراد 1/6 ± 6/31 بود. این مطالعه نشان داد که در کودکان 18 تا 36 ماهه که به تازگی راه رفتن را آغاز کرده اند، ارتباط معناداری بین سطح ویتامین دی و کمبود آن با افزایش خطر شکستگی تیبیا وجود ندارد.

    نتیجه گیری

     مطالعه حاضر ارتباط معنا داری بین سطح ویتامین دی و کمبود آن با افزایش خطر شکستگی استخوان تیبیا در کودکان نوپای 18 تا 36 ماهه نشان داد.

    کلیدواژگان: ویتامین دی، شکستگی های استخوان تیبیا، کودک، مطالعه مقطعی، تیبیا
  • الصدیق الهادی محمود *، محمد المنتظر معاویه مالک، خالد الفاضل حسین صفحات 82-85
    پیش زمینه

     کسب اطلاعات در مورد ارزیابی آناتومیک و هندسی استخوان ها یکی از پارامترهای حیاتی در آرتروپلاستی زانو[1] است و تاثیر بسزایی در پیامدهای ثانویه دارد. هدف از این مقاله ارزیابی آنتروپومتریک دیستال استخوان ران افراد بالغ در جامعه سودانی و مقایسه نتایج با سایر جوامع می باشد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه توصیفی که از ماه سپتامبر 2020 تا  فوریه 2021، در بیمارستان الامل (Alamal) در خارطوم، سودان، انجام شد شامل تمام بیماران بزرگسالی بود که برای سی تی اسکن به کلینیک رادیولوژی مراجعه می کردند و ابعاد نرمال مدیال- جانبی فمورال (ML) و قدامی خلفی (AP) دیستال فمور زانوهای[1] آنان مورد ارزیابی قرار می گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از بسته آماری علوم اجتماعی (SPSS) مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

     385 بزرگسال سودانی وارد مطالعه شدند که میانگین سن آنان 5/18±1/59 سال بود و در محدوده سنی 20 تا 86 سال قرار داشتند. 9/69 درصد بیماران مرد و 1/30 درصد زن بودند. 45 درصد موارد در زانوی چپ و 55 درصد در زانوی راست بود. میانگین medio-lateral (ML) 0/6±6/76 میلی متر بود که در محدوده 7/66 تا 2/88 میلی متر قرار داشت. میانگین Anteroposterior (AP) 9/4±640/45 میلی متر بود که در محدوده 2/37 تا 54 میلی متر قرار داشت. اندازه گیری های آنتروپومتریک دیستال استخوان ران مردم سودانی در مراکزی در شهرهای یونان و کره انجام شد.

    نتیجه گیری

     تفاوت هایی در ابعاد میانگین ML و AP بین جامعه سودانی و سایر گروه های قومی وجود دارد که باید در هنگام طراحی ایمپلنت های آرتروپلاستی کامل زانو در نظر گرفته شود. زانوی سودانی ها در محدوده و مشابه زانوی یونانی ها و کره ای ها می باشد.

    کلیدواژگان: فمور، زانو، آرتروپلاستی زانو، سودان، اندازه گیری های اپیدمیولوژیک
  • حمید ذوالقدر، پریسا صداقتی، یحیی سخنگویی، الهام حسینی * صفحات 86-92
    پیش زمینه

     افزایش تحرک یک یا چند مفصل در مقایسه با دامنه طبیعی، به عنوان بیش تحرکی مفصل یا هایپرموبیلیتی (hypermobility) شناخته می شود. با این حال، در بیشتر موارد، هایپرموبیلیتی مفصل یک پدیده محدود است که به عنوان هایپرموبیلیتی عمومی مفاصل، Generalized Joint Hypermobility (GJH) شناخته می شود. هدف از مطالعه حاضر مقایسه میزان شیوع هایپرموبیلیتی عمومی مفاصل در دانش آموزان دختر و پسر ایرانی بود.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر از نوع مقطعی و گذشته نگر است و جامعه آماری آن شامل دانش آموزان دختر و پسر با دامنه سنی 8 تا 18 سال است که به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. تعداد 1225 دانش آموز شامل 726 دختر و 499 پسر، به صورت نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه 5 سوالی خودارزیابی هایپرموبیلیتی عمومی مفاصل حکیم و گراهام استفاده شد که حساسیت آن 80 تا 85 درصد و ویژگی آن 80 تا 90 درصد است. با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا و عدم دسترسی مستقیم به دانش آموزان، این پرسشنامه به صورت الکترونیکی (آنلاین) در برنامه گوگل فرم طراحی شد و برای تکمیل در شبکه های اجتماعی در اختیار معلمان ورزش یا دانش آموزان قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون خی دو (دو بعدی) در نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام شد.

    یافته ها

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان شیوع هایپرموبیلیتی در دختران (%2/41) نسبت به پسران (7/30%) بالاتر است. همچنین، آزمون آماری خی دو نشان داد که تفاوت معناداری بین دو جنس دختر و پسر و میزان ابتلا به هایپرموبیلیتی وجود دارد (001/0p=، 97/13=ƛ). طبق این نتایج، جنسیت در میزان ابتلا به هایپرموبیلیتی به میزان 10 درصد تعیین کننده بوده است. علاوه بر این، نتایج آزمون آماری نشان داد که پارامتر سن در میزان ابتلا به هایپرموبیلیتی تفاوت معناداری ایجاد نمی کند (54/0p= ،79/10=ƛ).

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج مطالعه حاضر، هایپرموبیلیتی عمومی مفاصل در دانش آموزان دختر و پسر ایرانی از میزان شیوع بالایی برخوردار است. همچنین این شیوع در دختران نسبت به پسران بیشتر است. بنابراین نیاز است که توجه بیشتری به این پدیده شود، چرا که در آینده ممکن است برای افرادی که دچار هایپرموبیلیتی هستند عوارض جسمانی و روانی ایجاد شود.

    کلیدواژگان: دانش آموز، هایپرموبیلیتی عمومی مفاصل، شلی لیگامان
  • مهدی تیموری، هادی روانبد، مهدی حکمتی * صفحات 93-98
    پیش زمینه

     استابولوم در حوادث با انرژی زیاد و در اثر ضربه شدید دچار شکستگی می شود. درمان جراحی این شکستگی ها می تواند عوارض مختلفی مانند عفونت و استخوان سازی نابجا داشته باشد. در این مطالعه، ما قصد بررسی عوارض کوتاه مدت درمان جراحی شکستگی استابولوم را داریم.

    مواد و روش ها

     در یک مطالعه مقطعی که بین سال های 1397 تا 1400، در مراکز اموزشی درمانی اصفهان انجام شد بیمارانی که تحت عمل جراحی شکستگی استابولوم قرار گرفته بودند، در فواصل 3 و 6 ماه پس از عمل، تحت معاینه مجدد قرار گرفتند.

    یافته ها

     65 بیمار در این مطالعه بررسی شدند. میانگین سنی 90/46 سال بود و 3/72 درصد مرد و بقیه زن بودند. شایع ترین علت شکستگی، تصادف با وسایل نقلیه بود. در این بررسی 5 مورد شواهد آسیب غضروف و کاهش فضای مفصلی، 2 مورد استخوان سازی نابجا، 4 مورد عفونت سطحی و یک مورد عفونت عمقی یافت شد. همچنین 4 مورد آسیب عصب سیاتیک نیز دیده شد که به علت نروآپراکسی بود که این بیماران بعد از 4 ماه بهبودی پیدا کردند.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد درمان جراحی شکستگی استابولوم روشی با نتایج مناسب برای درمان این نوع شکستگی ها است.

    کلیدواژگان: شکستگی لگن، استخوان های لگن، تصادفات رانندگی، عوارض پس از عمل، تثبیت شکستگی
|
  • Saam Hajialilo Sami *, Mohammadhasan Nozaeim, Nima Naderi, Amir Mohammad Arefpour Pages 52-58
    Background

     Malignant soft tissue Tumours of the foot represent a unique subset of all soft tissue tumours, showing variance in type, location, age, prognosis, and treatment from tumours in the rest of the musculoskeletal system. The main objective was to describe the prevalence, demography and anatomical distribution of the malignant soft tissue tumours of the foot and subsequently, analyze the significance of operation, chemotherapy, and radiotherapy for local control and survival rate in patients with foot malignant tumours.

    Methods

     The malignant soft-tissue foot tumours surgically treated by the author during a 6-years period (2010-2016) were retrospectively studied for their presenting symptomatology, treatment modalities and outcomes. The follow-up was considered for at least 5 years survival benchmark.

    Results

     Only three of our patients under went amputation as a primary surgical plan. Others went under limb-salvage surgeries. Operation type had no significant effect on overall survival in our case series. The results of this study support the use of wide surgical excision and limb salvage surgery if obtainable, which is similar to previous reports.

    Conclusion

     Our study focused exclusively on the presentation, treatments and outcomes of malignant soft-tissue tumours of the foot. By focusing solely on malignant soft-tissue tumours of the foot we hoped to better characterize the presentation, treatment and outcomes of this rare clinical entity.

    Keywords: Soft Tissue Neoplasms, Amputation, Survival Rate, Prognosis, Foot
  • Zahra Rahimi * Pages 59-65
    Background

     The most common problem in female athletes is noncontact lower extremity injuries partly related to proprioception and balance. The aim of this study is comparison of 3 training methods, namely neuromuscular, strength & combined trainings effects on proprioception, and balance in female basketball players.

    Methods

     The subjects were 42 female basketball athletes with mean age, height and weight of 20.73±1.88 years' 172.47±6.57 cm and 63.54±4.98 kg. The body mass index was (21.36±1.17). 3 experimental and 1 control groups completed 6 weeks and 3 times per week neuromuscular, strength and combined trainings. Knee proprioception was measured by Isokinetic Biodex Dynamometer and functional balance by star excursion balance test before and after training. Repeated measure Anova, Independent sample T test and post hoc test was used to show differences between Grou ps.

    Results

     Statistical analysis of data revealed a significant difference in knee proprioception and functional balance between the 4 training groups (p<0/05). 
    The combined trainings followed by neuromuscular trainings in female athletes improved the neuromuscular function. 

    Conclusion

     Prescription of combined trainings and then neuromuscular trainings in female athletes’ trainings can cause improvement in neuromuscular function in female basketball players.

    Keywords: Basketball, Proprioception, Athletes, Female, Lower Extremity
  • Seyyed Mohammad Jalil Abrisham *, Mohammad Reza Sobhan, Aboozar Emami Pages 66-71
    Background

     Percutaneous vertebroplasty as an effective and relatively new treatment can strengthen broken vertebrae and reduce the pain of osteoporotic fractures. The Present study was conducted to assess the results of such treatment in osteoporotic vertebral fractures.

    Methods

     In the present study, all the patients with osteoporotic vertebral fractures, having undergone vertebroplasty were studied by VAS before and after vertebroplasty. Complications after vertebroplasty (infection, nerve lesion, extra vertebrae cement leakage, cement-to-lung leakage and adjacent vertebrae fracture) were documented. Statistical data were entered into SPSS statistical software version 24 and statistical analysis was performed using Chi-square and independent t-tests.

    Results

     Of the 40 evaluated cases, 10 (25%) were male and 30 (75%) females. The mean age of patients was 76.26 years. The mean of Visual Analogue Scale before vertebroplasty was 8.06, and after vertebroplasty was 1.34. The observed side effect was extra vertebrae leakage of cement, which was observed in eight cases (16%). No case of infection, nerve damage, and cement leakage into the lung or adjacent vertebral fracture was observed. Based on the analytical evaluation, there was no statistically significant difference between the mean of Visual Analogue Scale before vertebroplasty considering gender (P = 0.485) and age (P = 0.134). In addition, there was no significant difference between the mean of Visual Analogue Scale after vertebroplasty considering gender (P = 0.325) and age (P = 0.809). However, the mean of Visual Analogue Scale after vertebroplasty had a significant reduction in comparison to before vertebroplasty (P=0.0001). The second lumbar vertebra has been the most commonly involved vertebra.

    Conclusion

     Based on observed results, percutaneous vertebroplasty can reduce the severity of pain in patients with osteoporotic vertebral fractures.

    Keywords: Vertebroplasty, Spinal Fractures, Osteoporotic Fractures, Spine
  • Mehrnoush Nakhaei, Nafiseh Jirofti, Ali Moradi *, MohammadHosein Ebrahimzadeh Pages 72-77
    Background

     Pulley is a synovial tissue that attaches the flexor tendons to the dorsal portions of the fibro-osseous tunnel near the tendon attachment. Pulley type A with ring structure is one of the most important pulleys in fingers. Two-stage reconstruction by silicon is the common treatment in damaged tendon which has long recovery time and the tendency of the repaired tendon to adhere to the fibrous-bone tunnel around it. Accordingly, the one-stage reconstruction by synthetic pulley is a promising approach to resolve the mentioned problems.

    Methods

     In the present research, the polyurethane (PU) nanofiber scaffolds have been designed for synthetic pulley applications, and their mechanical and structural properties have been evaluated.

    Results

     The structural properties of nanofiber scaffolds show similar properties to protein and polysaccharide fibers in the extracellular matrix (ECM). The Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) results confirmed the functional groups of PU without any unwanted reactions. The amount of stress (3.19 ± 0.54) and Young's modulus (1.20 ± 0.39) in PU nanofiber scaffolds show similar mechanical properties to natural pulley.

    Conclusion

     The obtained results showed that the PU nanofibers scaffolds can be proposed as a suitable candidate for fabrication of synthetic pulley in flexor tendon injuries.

    Keywords: Pulley, flexor tendon, Young's modulus, Nanofibers, Polyurethane
  • Shahab Ilka, Afshin Ahmadzadeh Heshmati, Amirreza Mirzaei susefidi *, sahel salari Pages 78-81
    Background

     The purpose of this study was to investigate possible correlation between vitamin D in 13-36 month old children with tibial bone fracture.

    Methods

     This cross-sectional study was conducted on children aged 18 to 36 months who referred to a medical center in South-East of Iran with tibial fracture. All the demographic information was collected and vitamin-D levels were measured and statistically analyzed.

    Results

     A total of 30 children were included in the study, and the mean vitamin D level in these subjects was 31.6±6.1. This study showed no significant relationship between low vitamin D levels with increase in the risk of tibia fracture in children who had recently started walking.

    Conclusion

     The present study revealed a significant association between vitamin D level and its deficiency with an elevated risk of tibia bone fracture in toddlers between 18-36 months.

    Keywords: Vitamin D, Tibial Fractures, Child, Cross-Sectional Studies, Tibia
  • Elsiddig Elhadi Mahmoud *, Mohamedalmontazar Moawia Malik, Khalid Elfadil Husein Pages 82-85
    Background

     Acquiring knowledge about anatomic and geometric measurement of bone is among the most vital parameters in knee arthroplasty and has a significant effect on the subsequent outcomes. The aim of this study is to obtain anthropometric measurements of the distal femur of adult Sudanese Population and to compare the results with other populations.

    Methods

     This descriptive study conducted at Alamal hospital in Khartoum, Sudan, between Sep. 2020 and Feb. 2021, included all adult patients attending the radiology clinic for CT scan with normal knees. The Femoral medio-lateral (ML) and anteroposterior (AP) dimensions of the distal femora were measured. The collected data was analysed using statistical package for social science (SPSS).

    Results

     385 adult Sudanese were studied. The mean age was 59.1±18.5 years (Range 20-86 years). 69.9% were male and 30.1% female. 45% were left knees and 55% right. The mean ML diameter was 76.6±6.0mm (rang 66.7-88.2mm), and the mean of AP was 45.640±4.9 mm (range 37.2-54mm). The anthropometric measurements of the distal femur of Sudanese people fall between Greek and Korean.

    Conclusion

     There were differences in mean ML and AP dimensions between the Sudanese population and other ethnic groups which should be kept in mind when designing Total Knee Arthroplasty implants.

    Keywords: Femur, Knee, Knee Arthroplasty, Sudan, Epidemiologic Measurements
  • Hamid Zolghadr, Parisa Sedaghati, Yahya Sokhangoe, Elham Hosseini * Pages 86-92
    Background

     An increase in the movement of one or more joints beyond the normal range of motion is known as hyper-mobility. However, in most cases, joint hyper-mobility is observed as a confined phenomenon referred to as generalized joint hyper-mobility (GJH). The present study aims to compare and evaluate the prevalence of GJH among Iranian students.

    Methods

     The present cross-sectional and retrospective study enrolled both male and female students aged 8 to 18 years who were willingly enthusiastic to participate in this study. For this, 1225 students (726 girls and 499 boys) were chosen through the convenience and targeted sampling method. The research tool was a self-assessment 5-part questionnaire for identifying GJH (5PQ; Sensitivity: 80-85%; Specificity: 80-90%) (Hakim & Grahame). Due to the Covid-19 pandemic and no direct access to students, the questionnaire was designed in Google Forms Survey Administration software and distributed online among sports teachers or students through social networks. The data gathered from completed questionnaires were analyzed in SPSS version 22 using the two-way chi-square test.

    Results

     The prevalence of GJH among female students (41.2%) was higher than that among male students (30.7%). The two-way chi-square test revealed a significant difference in the rate of GJH between female and male students (p=0.001, ƛ=13.97). According to the results, "gender" accounted for 10% of the prevalence of hyper-mobility in students. The statistical tests revealed that "age" causes no significant difference in the rate of hyper-mobility among students (p=0.54, ƛ=10.79).

    Conclusion

     The present study revealed a high prevalence of GJH among Iranian students. The prevalence of GJH among female students was higher than that among male students. Thus, these results entail paying more attention to this phenomenon, as it may provoke physical and psychological complications in the future for students affected by GJH.

    Keywords: Student, generalized joint hyper-mobility, ligament laxity
  • Mehdi Teimouri, Hadi ravanbod, mahdi hekmatimoghaddam * Pages 93-98
    Background

     Pulley is a synovial tissue that attaches the flexor tendons to the dorsal portions of the fibro-osseous tunnel near the tendon attachment. Pulley type A with ring structure is one of the most important pulleys in fingers. Two-stage reconstruction by silicon is the common treatment in damaged tendon which has long recovery time and the tendency of the repaired tendon to adhere to the fibrous-bone tunnel around it. Accordingly, the one-stage reconstruction by synthetic pulley is a promising approach to resolve the mentioned problems.
     

    Methods

     In the present research, the polyurethane (PU) nanofiber scaffolds have been designed for synthetic pulley applications, and their mechanical and structural properties have been evaluated.

    Results

     The structural properties of nanofiber scaffolds show similar properties to protein and polysaccharide fibers in the extracellular matrix (ECM). The Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) results confirmed the functional groups of PU without any unwanted reactions. The amount of stress (3.19 ± 0.54) and Young's modulus (1.20 ± 0.39) in PU nanofiber scaffolds show similar mechanical properties to natural pulley.

    Conclusion

     The obtained results showed that the PU nanofibers scaffolds can be proposed as a suitable candidate for fabrication of synthetic pulley in flexor tendon injuries.

    Keywords: Pulley, flexor tendon, Young's modulus, Nanofibers, Polyurethane